Όλες οι κατηγορίες

Εταιρικά Νέα

Είστε εδώ:Αρχική σελίδα> Νέα > Εταιρικά Νέα

Πώς να επιλέξετε τη ρακέτα Padel σας;

Χρόνος: 2022-11-09 Προβολές: 58

Είτε είστε προχωρημένος παίκτης είτε νέος στον Padel, η επιλογή της σωστής ρακέτας είναι μια σημαντική απόφαση. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από ρακέτες στην αγορά, αλλά δεν έχουν όλες τις ίδιες τιμές και απόδοση, οπότε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι δεν υπάρχει «η τέλεια ρακέτα Padel». Ωστόσο, υπάρχει σίγουρα η ρακέτα Padel, που σας ταιριάζει καλύτερα. Αφήνοντας κατά μέρος ζητήματα όπως η τιμή ή η αισθητική, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την απόδοση της ρακέτας Padel στο χέρι σας και αυτές θα πρέπει να είναι οι κύριες κατευθυντήριες αρχές κατά την επιλογή της ρακέτας Padel σας. Ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν αγοράζετε τη ρακέτα σας θα πρέπει να είναι το επίπεδο παιχνιδιού σας και τα χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει η ρακέτα στο παιχνίδι σας.

4

1.Η ρακέτα σας πρέπει να ταιριάζει με το επίπεδο παιχνιδιού σας

●Αρχάριος,

●Κανονικός παίκτης (Ενδιάμεσος)

●Προχωρημένος ή Επαγγελματικός

2

Μια ρακέτα Padel, όπως κάθε άλλο προϊόν, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Ωστόσο, λόγω του εγγενούς του σκοπού να χτυπήσει μια μπάλα, πρέπει να είναι ένας συνδυασμός ορισμένων χαρακτηριστικών όπως το χαμηλό βάρος, η ελαστικότητα και η σταθερότητα. Αυτό σημαίνει ότι η σύνθεσή του μπορεί να περιλαμβάνει έναν ιδανικό συνδυασμό διαφορετικών υλικών διαφορετικής αντοχής και αντοχής.

Βασικά, ένα Padel, μπορεί να φαίνεται σαν ένα ενιαίο κομμάτι, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν τρία μέρη με διαφορετικές συνθέσεις συγχωνευμένα σε ένα ενιαίο σχήμα:

●Το πλαίσιο ή το προφίλ: το εξωτερικό γύρω από την κύρια περιοχή κρούσης, που δίνει στη ρακέτα τη σταθερότητα και τη δύναμή της.

●Η επιφάνεια πρόσκρουσης: είναι το πιο σημαντικό μέρος της ρακέτας καθώς είναι η περιοχή που χτυπά η μπάλα και η απόδοση εξαρτάται από τη σύνθεσή τους.

●Ο άξονας: ο οποίος συνήθως τυλίγεται γύρω από ένα λάστιχο ή λαβή που είναι το σημείο όπου χειρίζεστε τη ρακέτα.

3

3.Κατάλληλο βάρος

Οι ρακέτες μπορούν γενικά να χωριστούν σε ελαφρύτερες (λιγότερο από 375 γραμμάρια) ή βαρύτερες (πάνω από 375 γραμμάρια). Κάθε ένα από αυτά θα δώσει στην κούνια διαφορετική απόδοση και επομένως συνιστάται να επιλέξετε το βάρος ανάλογα με το επίπεδο παιχνιδιού.

Από αυτή την άποψη, σημειώστε ότι ενώ θα μπορούμε να μετακινούμε μια ελαφριά ρακέτα με μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα (ιδανική για παιχνίδι βόλεϊ), ωστόσο χάνετε δύναμη στις βολές σας, ειδικά καθώς κουραζόμαστε. Μια βαριά ρακέτα θα είναι πιο δύσκολο να κινηθεί, αλλά από την άλλη πλευρά, θα δώσει περισσότερη δύναμη στην κρούση. Το κλειδί για το πώς χειριζόμαστε το βάρος της ρακέτας εξαρτάται από το πώς αυτό το βάρος κατανέμεται στην ίδια τη ρακέτα.

4.Balance

Σε μια ρακέτα Padel, η ζυγαριά δείχνει το σημείο όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του βάρους κατά μήκος του κατακόρυφου άξονά της. Το υπόλοιπο μπορεί να είναι:

Υψηλό: αυτές οι ρακέτες ονομάζονται «μεγάλες κεφαλές» επειδή το βάρος τους συγκεντρώνεται πιο κοντά στο κεφάλι της ρακέτας (το αντίθετο άκρο της λαβής.) Παρά το ότι ζυγίζουν λιγότερο, το να τοποθετήσουμε το βάρος σε μεγαλύτερη απόσταση από το χέρι μας θα μας κάνει να νιώσουμε ότι ζυγίζουν περισσότερο. Αυτός ο τύπος ρακέτας δίνει πολλή ισχύ, αλλά μπορεί να υπερφορτώσει τον καρπό, καθώς το βάρος είναι πιο μακριά, επομένως η μόχλευση που παράγεται είναι υψηλότερη (απαιτείται περισσότερη δύναμη για να κρατήσει τη ρακέτα). Αυτές οι ρακέτες High balance έχουν συνήθως σχήμα διαμαντιού στην κορυφή.

Μέση/Ισορροπημένη: το βάρος είναι λίγο πιο κοντά στη λαβή, γεγονός που παρέχει καλύτερο χειρισμό της ρακέτας. παρέχοντας έτσι περισσότερο έλεγχο και λιγότερη πίεση στον καρπό. Αυτές οι ρακέτες έχουν συνήθως σχήμα σταγόνας και ορισμένα μοντέλα μπορεί να είναι και στρογγυλά.

Χαμηλό: η συγκέντρωση του βάρους βρίσκεται πολύ πιο κάτω, κοντά στη λαβή και αυτό δίνει εξαιρετικό έλεγχο, καθώς το χέρι μπορεί πλέον να κινείται πιο εύκολα. Δεν έχει όμως δύναμη, η οποία είναι απαραίτητη για βολέ και αμυντικά σουτ. Οι έμπειροι παίκτες με εξαιρετική αφή το χρησιμοποιούν γενικά και παρόλο που φαίνεται αντιφατικό, συνιστάται επίσης για αρχάριους λόγω του γεγονότος ότι θα τους επιτρέψει καλύτερο έλεγχο. Αυτές οι ρακέτες έχουν συνήθως στρογγυλό σχήμα. Το πιο πρόσφατο σχήμα καλουπιού μας για αναφορά.

2

Συνοψίζοντας, να θυμάστε ότι δεν θα σας ταιριάζουν εξίσου όλες οι ρακέτες. Αντίθετα, κάθε άτομο θα χρειαστεί ένα μοντέλο που ταιριάζει στη φυσική του κατάσταση και στο επίπεδο παιχνιδιού του. Καθώς αναπτύσσονται οι δεξιότητές σας, η απόδοση που αναζητάτε στη ρακέτα θα εξελίσσεται επίσης, αλλά τα κριτήρια που εξηγούνται παραπάνω θα παραμείνουν χρήσιμα όταν επιλέγετε την επόμενη ρακέτα Padel σας.

1

Καυτές κατηγορίες